Hæklede dyr: Vejledning til Koalabjørnen Sidney

Dette indlæg er skrevet af Mette fra Aalborg, som er blogger og blandt andet skriver om hendes hækleprojekter. Vi kontaktede hende for nogle uger siden, da vi gerne ville have en anmeldelse og test af et DIY Kit (hæklesæt) som vi netop havde fået ind af døren i 6 forskellige modeller. Modellerne hækles i RibbonXL garn og du kan se dem her. Hæklede dyr eller amigurumi, som de kaldes, er populære og vi vil gerne gøre det let for vores læsere at give sig i kast med deres eget hæklede dyr. Det følgende er en gennemgang og vejledning til hækling et af de kits vi forhandler – Koalabjørnen Sidney:

Hæklede dyr: Koalabjørnen Sidney

Hej alle læsere hos Kukuk 🙂

Jeg hedder Mette og har bloggen Sommerfuglen og jeg har fået lov til at lave et gæsteindlæg her på bloggen.

Silas kontaktede mig for et stykke tid siden og spurgte om jeg var interesseret i at teste og anmelde RibbonXL fra Hoooked i form af et hæklekit til Koalabjørnen Sidney. Det sagde jeg ja til og fik så tilsendt et fint hæklekit og gik straks i gang og fik lavet den fine koala som er på billedet her over. Anmeldelsen af kittet og garnet kan læses her.

I indlægget her vil jeg fortælle lidt om hvordan den nuttede koala er blevet hæklet. Altså komme med nogle fif og lidt hjælp, som andre der tænker på at give sig i kast med den nuttede kæmpe koala kan drage nytte af. De tips jeg kommer med vil også kunne anvendes til de andre hæklede dyr der findes i kollektionen.

Koalabjørnen Sidney DIY Kit: Hæklede dyr

Lidt fakta først:

– Koalaen er hæklet i Ribbon XL

– Garn, opskrift og hæklenål er i kitte

– Den bliver ca. 40 cm høj

– Man skal bruge en MASSE fyld (følger ikke med kittet)

– Opskriften er på amerikansk.

Jeg vil starte hent fra bunden med en oversættelse af de amerikanske hækleforkortelser.

De masker man skal bruge er:

Ring (magic loop) = magisk ring (Se her hvordan den laves)

Sc (single crochet) = fm (fastmaske)

Sl st (slip stitch) = km (kædemaske)

Hdc (Half double crochet) = hstm (halvstangmaske)

Dc (double crochet) = stm (stangmaske)

Jeg startede fra starten i opskriften med hovedet. Hovet er en rund boldt og meget simpelt at lave. Der benyttes kun fastmasker og hovedet afsluttes med en kædemaske og der afsluttes ved at bruge en stor synål uden spids, og så skal garnet trækkes de sidste 6 masker og så strammes til. Lad en lang ende være tilbage da den bruges til at sy hovedet fast på kroppen når Koalaen skal samles.

Lige et tip til fyldet. Jeg køber ikke dyrt bamsefyld! Jeg bruger billige puder fra Jysk og Ikea. Denne gang var det sådan 2 puder fra Ikea som blev brugt til Koalaen.

Fyld til dit hæklede dyr

Det næste der skal laves er kroppen. Det er samme princip som hovedet og der benyttes igen kun fm, dog skal man denne gang skifte farve så koalaen får en lysere mave fortil. Farveskiftet foregår sådan hver gang.

Nu skal ørene laves der starter man ud med den beige farvede eller lysegrå om man vil og skifter senere over til den helt grå. Ørene hæles primært i fastmasker men man skal dog også hækle et par halvstangmasker og stangmasker for at gøre øret lidt spidst i den ene side. Der skal ikke fyld i ørene J

Bagpoterne laves igen af fastmasker og er meget simple. Når man har lavet dem lukker man denne gang af ved at klemme poten sammen i toppen og lukke den ved at hækle fastmasker gennem maserne i kanten så man får en lukket pote.

Forpoterne er stort set det samme som bagpoterne. Den eneste forskel er at der ikke er så mange runder så poten bliver mindre. Forpoterne lukkes på samme måde som bagpoterne.

Det sidste der skal laves er næsen. Næsen bliver ikke helt trekantet som på billedet på opskriften, så den er ikke forkert selvom man godt kunne tro det når den er hæklet færdig.

NU skal koala samles! Begynd med at sy hovedet fast på kroppen.

Derefter sys bagpoterne på og så forpoterne. Nu skal ørene placeres og derefter næsen. Næsen skal strækkes godt når den sys på og der skal en smugle fyld i. Næsen er det sværeste at få til at sidde ordentligt.

Øjnene laves ved at sy med sort gennem 2 huller skråt over for hinanden og man bliver ved indtil garnet ligger tæt og det grå under ikke kan ses.

Til sidst klippes 10 stykker af det grå og 10 stykker af det beige. 5 stykker af hver skal bruges til et øre. Sæt 2 stykker samen, en af hver farve og buk på midten. Brug en hæklenål til at trække det igennem en maske på øret og put de 4 ender gennem lykken som kom ved at bukke strimlerne på midten og hiv så det strammes. Fortsæt sådan til der er 5 i hvert øre

Tillykke med din nye søde koala!!

Hæklet dyr: Koalabjørnen Sidney

Håber i har kunnet hente lidt hjælp eller bare et par fif til at få koalaen lavet. Jeg synes at den er virkelig nuttet og sjov at lave fordi den er så stor!

I kan altid kigge forbi min blog Sommerfuglen for inspiration og fif til hækling 🙂

Tagget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *